dimecres, 26 de juny del 2024

Crònica Bicinit Sedaví. L'Horta Sud són les persones. #Bicinits2024

Eixir del centre de Torrent i deixar-se fluir delitosament per l'illa d l'horta del Safranar.  Deixant enrere contaminació, sorolls i la inquietud de les presses diàries que emboiren la ment , pedalàrem amb el sol a l'esquena i la suau brisa de la nostra mar, refrescant la pell polida per la calor del dia.

Creuàrem Picanya on el grup va engrossar-se, i pedalant pel inefable carril bici de Paiporta,arribarem a Sedaví. Allà es va  afegir una nova participant al grup i ens esperava Víctor de l'Associació El Bolitxo. Arribarem al seu local i allà ens trobarem a  Manuel i Basilio. 

Quina Sort de persones coneixem gràcies a les bicinits,  i així va quedar clar amb l'explicacions als carrers  i racons de Sedaví . Paraules i histories plenes d'estima i orgull pel seu poble i la bona fortuna de descobrir la gran feina que fan a l'associació El Bolitxo, per recuperar   la memòria de Sedaví. 

Un recorregut per la conformació de Sedaví com a poble a l'ombra de la marjal , els seus personatges, la seua història escrita en fusta i el seus carrers plens de vida.

Després d'un sopar ple d'amistat, anècdotes i bones energies,  tornarem pedalant a casa Baix d'estrelles, amb la seguretat de que el major tresor de l'Horta Sud són les persones.




3 comentaris:

mario ha dit...

M'ha encantat re-trovarme amb vosaltres. No serà l'última...

Associació El Bolitxo ha dit...

Molt contents per la vostra visita al nostre poble i ja sabeu que podeu vindre el dia que volgueu a continuar amb la visita i el que calga.

Col·lectiu Soterranya ha dit...

Gràcies Mario! Per nosaltres també ha estat un plaer! Ja saps que Soterranya és casa teua!


Mil gràcies família de El Bolitxo! Feu una feina meravellosa. Sou un exemple per la nostra comarca. Ens veurem aviat. Una forta abraçada!