dimarts, 11 de juny del 2024

Crònica de la segona Bicinit. Aventures i sabiduria mil·lenària a l'Horta Sud #Bicinits2024 #Soterranya

us vam prometre una Bicinit plena de coneixements i aventures pedalant des dels confins del món i dels temps ,i així va ser.

En una bicinit amb un horari inusual, pedalàrem sota el sol de mitjanit deixant Torrent a la nostra esquena, acaronant el parc del dijous d'Alaquàs i  arribant a la quarta Torre , enfilant el camí d'Aldaia i arribar fins al cinturó Verd, on Carles, Amparo i Patricio ens esperaven per a compartir el seu amor i estima per l'horta i el seu poble,  i la mil·lenària història del Tribunal del Comuner del Rollet de Gràcia de l'Horta d'Aldaia. Un tresor meravellós, una fortuna i un orgull per a la nostra comarca .

Més tard ens vàrem dirigir al Museu del Palmito d'Aldaia, on de la mà de Salvador , vam recórrer la ruta de la seda, baixàrem al fons de l'oceà a la recerca de nacre i el carei de les tortugues, i vàrem descobrir a famílies d'artesans i artistes, com la família Blay, i la importància d'Aldaia al llarg de la història com a màxim exponent mundial en la producció de ventalls.

Vam tornar a casa amb el cor bategant amb força i la ment oberta, orgullosos de la nostra comarca, feliços de les nostres aventures i ansiosos de més coneixements, amb la certesa de que l'Horta Sud no s'acaba mai.