jueves, 29 de mayo de 2014

BICINITS 2014. ARRIBA LA NOVENA EDICIÓ DE LES BICINITS

Una any més arriben les clàssiques BICINITS DE SOTERRANYA i ja són nou anys!!


Comencem BICINITS 2014 amb una eixida especial. Aquest divendres 30 a les 21h , eixirem des del Ficus situat al principi de la Avinguda del País Valencià ( porta Ajuntament de Torrent) i gaudirem d'una BICINIT familiar,plena d'aventures, creuant l'Horta sota l'estels per a perdre'ns en un bonic racó de la comarca on celebrarem l'aniversari d'un dels Soterranyos més jovenets
La idea és portar alguna cosa per a compartir de menjar i/o beguda, sopar tots i totes juntes de forma comunitària i passar una vetlada de bicicleta i bon rotllo. 



Un any més, i ja van nou, Col.lectiu Soterranya organitza els seus tradicionals BICINITS . Amb aquesta activitat, l'associació torrentina, pretén continuar el treball que ve desenvolupant durant la resta any, amb el encomiable objectiu de promoure l'ús de la bicicleta a Torrent i la resta de la comarca.

Amb el pas del temps, les BICINITS s'han convertit en un referent i punt de trobada per a tots aquells enamorats de la bici, però també per a aquells que comencen, on de manera festiva però sense oblidar la part reivindicativa, es comparteixen les il·lusions i problemes que significa l'ús d'aquest mitjà de transport sostenible.

L'inici oficial d'aquesta activitat tindrà lloc divendres que ve 30 de maig quan a les 21h eixiran aquelles persones que ho desitgen amb les seues bicis des del ficus situat en al porta de l'Ajuntament de Torrent per a donar un refrescant passeig amb bici, para de manera suau i tranquil·la, perdre'ns pels carrils bicis de la comarca i sopar a la fresca.
En paraules de responsables de Soterranya” del que es tracta és de passar una bona estona i que les persones que usen la bicicleta en els seus desplaçament sàpien que no estan soles, de denunciar la situació i els problemes que els usuaris dels mitjans de transport sostenibles trobem cada dia en ciutats com Torrent, i alhora, passar una bona estona durant les calorosa nits estivals”



Les BICINITS està obertes a totes les persones, usuaris de la bici o que desitgen iniciar-se en el món de la mobilitat sostenible, l'únic requisit és comptar amb il·lusió i l'equipament necessari, llums i jupetí reflector. Les BICINITS és una activitat per a totes les edats, però els menors hauran d'anar acompanyats d'un adult i per a persones de tots els nivells ja que es tracten de passejos molt fàcils encara que s'anunciaran les rutes amb antelació. Anirem a la platja, a descobrir l'Horta Nord, o a pedaletjar per llocs secrets de la nostra comarca. Un fum d'aventures a colp de pedal..



Segons dades de l'associació, la participació en l'activitat ha crescut any rere any, “la qual cosa és un reflex de la passió que alça la bicicleta com a mitjà de transport entre molts ciutadans, un interès davant el qual el nostre polítics no poden quedar-se de braços creuats.”
Per a finalitzar el President de Soterranya va mostrar la seua il·lusió amb una activitat que anys després d'any rep el reconeixement de tanta gent. L'ús de la bici és una realitat en moltes ciutats, una realitat de la qual Torrent no poden quedar despenjada”


Soterranya és des de fa anys membre de la Plataforma Estatal CONBICI i realitza una important labor en el camp de la mobilitat Sostenible i al costat d'activitats reivindicatives, manté en marxa campanyes de sensibilització i informació mitjançant la seua Assessoria de la bicicleta i la mobilitat sostenible “Hortabici” des d'on s'assessora i orienta a desenes de persones de la comarca cada any.

No hay comentarios: