divendres, 28 de juny del 2024

Contra l'odi, més amor. #Orgull2024

Estima com vulgues!

L'#HortaSud està orgullosa de tu. 

Contra l'odi, més amor!
🏳️‍🌈🚲🏳️‍⚧️

#Orgullo2024  #orgullo  #orgull #Pride2024 #Soterranya #HortaSud

dimecres, 26 de juny del 2024

Crònica Bicinit Sedaví. L'Horta Sud són les persones. #Bicinits2024

Eixir del centre de Torrent i deixar-se fluir delitosament per l'illa d l'horta del Safranar.  Deixant enrere contaminació, sorolls i la inquietud de les presses diàries que emboiren la ment , pedalàrem amb el sol a l'esquena i la suau brisa de la nostra mar, refrescant la pell polida per la calor del dia.

Creuàrem Picanya on el grup va engrossar-se, i pedalant pel inefable carril bici de Paiporta,arribarem a Sedaví. Allà es va  afegir una nova participant al grup i ens esperava Víctor de l'Associació El Bolitxo. Arribarem al seu local i allà ens trobarem a  Manuel i Basilio. 

Quina Sort de persones coneixem gràcies a les bicinits,  i així va quedar clar amb l'explicacions als carrers  i racons de Sedaví . Paraules i histories plenes d'estima i orgull pel seu poble i la bona fortuna de descobrir la gran feina que fan a l'associació El Bolitxo, per recuperar   la memòria de Sedaví. 

Un recorregut per la conformació de Sedaví com a poble a l'ombra de la marjal , els seus personatges, la seua història escrita en fusta i el seus carrers plens de vida.

Després d'un sopar ple d'amistat, anècdotes i bones energies,  tornarem pedalant a casa Baix d'estrelles, amb la seguretat de que el major tresor de l'Horta Sud són les persones.




divendres, 21 de juny del 2024

Bici 1131. Benjamín té tota la vida per davant #BicisPerATotes

Benjamín té 19 anys, una família i amics que el donem suport i la bici 1131 que recuperem al taller social de  #BicisPerATotes al barri del #Xenillet. 

Hui han vingut els seus pares a arreplegar-la . L'estima mou el món, nosaltres a soles ho facilitem. #Soterranya 

dijous, 20 de juny del 2024

Bici 1130. Magnolia ja va al treball en Bici #BicisPerATotes

Gràcies a la bicicleta 1130 recuperada al taller social de #BicisPerATotes al barri del #Xenillet, Magnolia pot arribar cada dia al seu treball. 

En #Soterranya treballem per facilitar la vida de les persones i omplir els carrers de bicis, somriures i futur. 

Una bici pot ajudar a una persona, mil canvien el món. 

diumenge, 16 de juny del 2024

A l'encontre dels Beniçidavi, els fills de Xàtiva,i dels balls del solstici d'estiu 💃🏼🚲🕺🏼#Bicinit


Arriba la tercera #Bicinit de 2024, i ve carregada de curiositats, històries i tradicions que vos al·lucinarà. Anem de la mà dels amics de El Bolitxo a la cerca dels Beniçidavi, que van deixar Medina Sativa per assentar-se a l'#HortaSud.

Després de la ruta i el sopar, vos proposem pedalar cap el solstici d'estiu per a terminar la nit ballant baix les estrelles abans de tornar cap a casa.

Recorda portar llums, alguna cosa per a compartir i el millor dels somriures. 

Quedem el dijous 20 de juny a les 19.00h al ficus a la Porta de l'Ajuntament de Torrent. 


 

dimarts, 11 de juny del 2024

Crònica de la segona Bicinit. Aventures i sabiduria mil·lenària a l'Horta Sud #Bicinits2024 #Soterranya

us vam prometre una Bicinit plena de coneixements i aventures pedalant des dels confins del món i dels temps ,i així va ser.

En una bicinit amb un horari inusual, pedalàrem sota el sol de mitjanit deixant Torrent a la nostra esquena, acaronant el parc del dijous d'Alaquàs i  arribant a la quarta Torre , enfilant el camí d'Aldaia i arribar fins al cinturó Verd, on Carles, Amparo i Patricio ens esperaven per a compartir el seu amor i estima per l'horta i el seu poble,  i la mil·lenària història del Tribunal del Comuner del Rollet de Gràcia de l'Horta d'Aldaia. Un tresor meravellós, una fortuna i un orgull per a la nostra comarca .

Més tard ens vàrem dirigir al Museu del Palmito d'Aldaia, on de la mà de Salvador , vam recórrer la ruta de la seda, baixàrem al fons de l'oceà a la recerca de nacre i el carei de les tortugues, i vàrem descobrir a famílies d'artesans i artistes, com la família Blay, i la importància d'Aldaia al llarg de la història com a màxim exponent mundial en la producció de ventalls.

Vam tornar a casa amb el cor bategant amb força i la ment oberta, orgullosos de la nostra comarca, feliços de les nostres aventures i ansiosos de més coneixements, amb la certesa de que l'Horta Sud no s'acaba mai.


diumenge, 9 de juny del 2024

Bicis 1128 i 1129. Lluitar contra el càncer. AECC Torrent.


Les dos últimes bicis que han eixit de #BicisPerATotes #Xenillet han tingut una destinació especial. Van ser donades a l' Asociación Contra el Cáncer de Torrent (AECC Torrent) per la recaptació de fons al tradicional sopar benèfic que va tindre lloc el passat divendres. 
Un plaer posar el nostre granet d'arena en la lluita contra la malaltia, i per l'investigació i la millora de la qualitat de vida de les persones afectades i les seues famílies. 


dijous, 6 de juny del 2024

Facilitem l'accés a votar en bici de persones amb mobilitat reduïda #EnbiciSenSeEdat #Soterranya

Com és tradicional en totes les cites electorals, des de Soterranya volem facilitar que les persones amb mobilitat reduïda que desitgen votar amb bicicleta ho puguen fer. 

Per això posem a la disposició de tots els veïns i veïnes de Torrent, els tricicles adaptats del programa #EnBiciSenSeEdat durant tota la jornada electoral. 

L'acció té una triple comesa, d'una banda democratitzar la mobilitat sostenible fent-la accessible a totes les persones, per una altra per a visibilitzar la bicicleta com a eina de canvi i millora social i finalment facilitar el dret al vot de tots els col·lectius. 

Per a agendar el servei, serà necessari contactar amb Soterranya en el 961557913.

dimecres, 5 de juny del 2024

Bicis 1126 i 1127. Dia mundial del Medi ambient #BicisPerATotes

La millor forma de celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient és continuant recuperant bicis abandonades i donant-les a qui les necessite.
Amb aquesta dos bicis donades a Florín i Fernando arribem a la 1127. Tones de material destinat al fem, de nou omplim les nostres ciutats de futur. #BicisPerATotes

dimarts, 4 de juny del 2024

#BICINIT. Baix el sol de mitjanit. Una bicinit plena d'aventures al·lucinats...


Qui t'ha dit que hauries de viatjar a latituds nòrdiques per a pedalar sota el sol de mitjanit? 

Aquesta bicinit s'adapta al nostre objectiu de dissabte i vos prometem que estarà plena d'aventures. 

Des del sol Àrtic, ens desplaçarem al llunyà orient, ens submergirem a pulmó en les profundes aigües de l'oceà Pacífic a la recerca del nacre més preuat i discorrerem per la ruta de la Seda, amb alguna parada a l'Àfrica més recòndit per a acabar a Aldaia, on descobrirem espais. persones i històries que vos sorprendran . Llenguatges secrets, amors impossibles, ansies de poder, una tradició que aspira a ser reconeguda com a Patrimoni Immaterial Cultural per la Unesco ( aneu a al·lucinar) i el secret millor guardar per fugir de la calor aquest estiu .

Algunes coses importants.

Aquesta és una bicicnit especial per adaptar-se a l'horari un dels llocs que visitarem que és molt molt interessant..

✅ Dissabte 8 de juny 10h ( matí) FICUS 🌳porta Ajuntament de Torrent 

✅Important portar cadenat per a lligar la bici durant una de les visites

✅ Aquesta vegada compartirem esmorzar prop de l'horta. Porta algo per a compartir 

✅ No et deixes a casa les ganes d'aprendre, passar-ho bé i el millors dels teus somriures. 

✅ Aquesta bicinit és inclusiva. Si tens mobilitat reduïda i vols participar contacta'ns 961557913 el tricicles adaptats d'#EnBiciSenseEdat estan a la teua disposició.

dilluns, 3 de juny del 2024

Vesprada de convivència intergeneracional a Torrent! Soterranya/Marxadella

Una meravellosa vesprada de convivència dels xiquets i xiquetes de l'Espai de Solidaritat Parreño #Xenillet i la gent gran de la residència de la Marxadella de Torrent. 

En primer lloc  l'escriptora Mª Ángeles Palencia ha presentat dos dels seus llibres i que ja formen part de la biblioteca del centre i de la Biblioteca Armensallé #Xenillet.
Més tard hem berenat xocolata i coca 😋 i hem compartit converses i rialles . 
També hem penjat al jardí , les casetes pels pardalets que hem preparat i pintat a Soterranya i hem repartit punts de llibres fets pel grup de Mares. 

Una experiència enriquidora que tornarem a repetir pero continuar omplint-se de vida de qui més sap, el nostres majors. 
Gràcies! 💜🚲


diumenge, 2 de juny del 2024

Crònica primera màgica Bicinit 2024. Vicent Andrés Estellés 💜

Com podríem en unes línies expressar tot el que  vam sentir? com caben en unes paraules tanta vida? 

Van tornar les bicinits, i amb elles les mirades curioses, els cors infinits, els pensaments elevats, els somriures purs i sincers i l'apassionada aventura del coneixement. 
Deixant Torrent a l'esquena , creuàrem amb les nostres bici l'horta, com una serp de colors, allargada i diversa per arribar a València, on més amigues i amics ens esperaven.

 Començàrem a descobrir les vivències d'Estellés en Ciutat Vella,els seus dies de periodista a Las Províncias,  el Lloc on va conéixer al seu gran amor Isabel o les vesprades impregnant-se de la ciutat. Els seus poemes llegits per les persones participants de la bicinit , van inundar els carrers del Cap i Casal. En caure el vespre,  àvids de molt més, vam posar rumb a Burjassot on les amigues i amics de Ca Bassot ens van parlar de l'Estellés més humà, del veí amable i estimat del poble, del poeta, de la persona. Un sopar de germanor en el local de l'associació ens va unir a totes les participants en comunió amb l'amistat i el bon rotllo, deixant surar entre tothom el missatge d'amor i futur dels poemes d'Estellés. 

Ben entrada la nit pedalàrem sota les estreles  per tornar a casa amb un somriure en els llavis, i la sensació que les bicinits havien tornat de la millor manera, sembrant futur.