martes, 18 de septiembre de 2018

20/09 Xarrada “Contaminació en les nostres ciutats i Salut” Marian Sintes. Metgessa de Família i Comunitària. I mesurament de contaminació a Torrent


 19H Des del Ficus porta de l'Ajuntament. Volta amb bici per a mesurar la contaminació de Torrent

· 20H. Museu Comarcal Horta Sud ( Verge d l’Olivar 30. Torrent ) Xarra “Contaminació en les nostres ciutats i Salut” a càrrec de Marian Sintes. Metgessa de Família i Comunitària.



Segons dades de l'Agència Europea de Medi ambient (AEMA), publicats en 2017, la contaminació atmosfèrica produïda principalment pels motors dels vehicles, provoca cada any 487.000 morts a Europa i 31.520 en l'estat espanyol.

Els contaminants més perillosos per a la salut de la població europea són les partícules en suspensió produïdes pels tubs de fuita dels vehicles a motor, el diòxid de nitrogen alliberat en la combustió de motors i calefaccions i que suposa greus riscos sanitaris” en empitjorar patologies com l'asma i la insuficiència respiratòria, i l'ozó troposfèric que es forma s per una reacció amb la llum solar de les emissions de vehicles i indústries.

La mortalitat prematura és a soles la punta de l'iceberg, l'empitjorament de la qualitat de vida i l'agreujament de diverses patologies comença a ser preocupant. Però com ens afecta la contaminació en les nostres ciutats? Què podem fer? Marian Sintes Mèdica de Família i Comunitària en el Centre de Salut Pare Jofré de Patraix, ens oferirà la claus de com la contaminació afecta a la nostra salut i que podem fer per a revertir la situació.

T'esperem aquest dijous 20 de setembre en les activitats que #Soterranya ha preparat en la Setmana de la Mobilitat Sostenible 
de Torrent




No hay comentarios: