miércoles, 17 de octubre de 2018

Hui és el Dia Mundial per a l' eradicació de la pobresa.

La pobresa és un problema de drets humans. No es tracta de caritat, es tracta d'aplicar el sentit comú, la justa redistribució dels recursos i la riquesa desenvolupat els principis d'equitat i justícia social, per a construir un món on els drets humans i la dignitat siguen universalment respectats.


En les dades estadístiques presentades en 2017, el 30 % de la població infantil espanyola estava per sota del llindar de pobresa.

La recuperació econòmica ha generat una desigualtat encara major, afavorint quatre vegades més a rics que a pobres: un nou multimilionari al dia en un país on l'1 % de la població té en el seu poder el 82 % de la riquesa.

A inicis de 2018, vam saber que els beneficis empresarials a Espanya han crescut un 200 % mentre que el cost laboral per treballador es manté estancat en les xifres de 2012.


A nivell mundial la situació també és alarmant, Quasi la meitat de la població mundial viu amb menys de US$2.50 al dia. 400 milions de xiquets viuen en la pobresa extrema i Cada any 6 milions de xiquets menors de 5 anys moren de desnutrició.

Font: Ajuda en Acció i United Nations Millennium Project - Fast Facts: The Faces of Poverty



No hay comentarios: