miércoles, 15 de febrero de 2017

19/02 EL PATRIMONI CICLABLE SOTERRANYO. El cementeri dels ajusticiats de València.


Soterranya t'acosta aquest diumenge a un dels llocs més enigmàtic i desconeguts de València. A més tindrem la sort de poder visitar tan màgic lloc perquè hem aconseguit que ens ho òbriguen,


Començarà la ruta a les 10h en el ficus, a l'inici de l'Avinguda del País Valencià de Torrent, i amb les nostres bicis abraçarem , amb pedaleig suau, l'Horta Sud i envoltats de camps i sèquies per on circula alegrement l'aigua, endinsar-nos en la ciutat de València per a creuar-la i acostar-nos a la ciutat d'Alboraia i ciclant els carrerons de la part antiga, trobar-nos amb la veïna població de Tavernes Blanques per a arribar a la nostra destinació.


EL CEMENTERI DELS AJUSTICIATS 
En el segle XIV a València, els condemnats a mort eren ajusticiats en la plaça del mercat de la ciutat. Després de la seua mort, els cadàvers eren exhibits en aquesta mateixa plaça durant diversos dies fins a la seua descomposició com a forma d'escarment. Després d'alguns anys de queixes per part dels veïns per la insalubritat de tal pràctica, el consell de València va decidir traslladar les restes dels ajusticiats a un lloc allunyat de la ciutat, exactament “a una hora de València” van ser les paraules dels membres de la junta inquisitorial.
El lloc triat va ser un dels marges del barranc del Carraixet, a escassos metres d'una de les creus que marcava el límit de la ciutat de València i de Tavernes Blanques.


Una vegada allí , coneixerem algunes històries de les persones que allí romanen i podrem acostar-nos una mica més al nostre patrimoni.


Tornarem a la nostra benvolguda Torrent, vorejant el barranc de Carraixet fins a Alboraia on ens prendrem una orxata i emprendrem el retorn amb nous coneixements, noves vivències i el convenciment que amb bici, la vida és molt millor.No és una ruta guiada si no un grup d'amics i amigues a les quals ens agrada la bici. Cadascun és responsable de si mateix.

Igualment els participants són responsables de complir amb les normes de circulació en vies publiques.

No hay comentarios: