jueves, 8 de mayo de 2014

BICILLIBRES 2014. TORRENT ES DESPERTA AMB MÉS DE 200 LLIBRES LLIURES ALS SEUS CARRERS










Torrent, que va despertar dimecres passat 7 de maig ple d'aventura, suspens, història i de cultura. La iniciativa s'engloba dins del programa “Torrentdellibres” que Soterranya realitza des de fa uns anys i de les activitats de l'associació per a celebrar el Dia del Llibre. L'activitat estava prevista per al passat dia d'abril, però el devastador incendi esdevingut en la Serra Perenxisa aqueix mateix dia, va ajornar l'activitat.














La promoció de les lletres es va agafar de la mà de la cultura de la mobilitat sostenible en aquesta campanya que sota el nom de “Bicillibres 2014” va unir dos dels pilars bàsics de Soterranya, acostar la cultura de manera gratuïta a màxim nombre de persones i potenciar la bicicleta com a mitjà de transport sostenible. Sota aquests preceptes, la nit del passat dimarts, quinze bicicletes van eixir de la seu de l'associació, carregades de llibres en els seus alforjas i van recórrer cada racó de Torrent repartint llibres per tota la ciutat.




 En obrir el llibre es podia trobar un fullet que sota el títol “M'has trobat” explicava els principis que mouen Bicillibres i s'animava a la persona que ho hi haja trobat, a gaudir del llibre i tornar a alliberar-ho de manera que es cree un cicle que permeta a més ciutadans  gaudir d'aquesta iniciativa. En paraules de membres de Soterranya “la iniciativa després de tres anys, té molta acceptació i ja s'ha convertit en un clàssic amb el qual pretenem acostar la cultura a tots i totes perquè els canvis i la millores de la situació actual sens dubte passen per crear una consciència crítica al servei de la cerca de solucions, i en això, els llibres i la bicicleta com a mitjà de transport són importants eines de millora de la societat”. En definitiva un dia màgic para tot aquell que en despertar van rebre els bon dia en forma de llibre i un exemple més que enmig de la situació de crisi, iniciatives d'aquest tipus ens fan somiar amb que un altre món és possible




No hay comentarios: