martes, 27 de mayo de 2008

Homenatge


Homenatge


El passat 12 de Maig moria l'entranyable abuelita de la foto, es tracta de Irena Sendler.


Irena era coneguda com "l'àngel del Gueto de Varsòvia", aquesta infermera polonesa durant la segona Guerra Mundial va ajudar i va salvar a més de dues mil cinc-cents nens jueus amb el risc de la seva vida. Va ser candidata al Premio Nobel de la Pau en 2007, encara que finalment no va resultar triada.

"La raó per la qual vaig rescatar als nens té el seu origen en la meva llar, en la meva infància. Vaig Ser educada en la creença que una persona necessitada ha de ser ajudada de cor, sense mirar la seva religió o la seva nacionalitat", deia Irena- Una bona filosofia de vida que no deuriem d' oblidar.

El pròxim 29 de maig a les 18.30 l'Aula Magna de La Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació, la Universitat de València retrà homenatge a Irena i Elisabeth Eidenbenz, la infermera suïssa que va ajudar a nàixer a centenars de fills de exiliades republicanes en la maternitat de Elna.

Dues dones que són exemple dels centenars de milers d'herois anònims que dediquen la seva vida a la consecució d'un món més humà.

No hay comentarios: