lunes, 20 de septiembre de 2010

COMIENZA LA SEMANA ALTERNATIVA DE LA MOVILIDAD SOSTENIBLE


Con motivo de la celebración del Día Europeo sin coche, Col.lectiu Soterranya presentará el próximo día 21 de septiembre el Primer Informe de la Situación de la Bicicleta en Torrent. La cita será en el salón de actos de la Casa de la Cultura de la ciudad a las 19.30.

El Informe ha despertado gran interés ya que se trata del único trabajo elaborado hasta la fecha en que se realiza una radiografía de los usos y situaciones de la bicicleta en Torrent.

La presentación del informe se engloba dentro de la Semana Alternativa de la Movilidad Sostenible que Soterranya ha organizado junto al Centre Excursionista y el Biciclub de la localidad.

Las actividades de la semana continuarán el miércoles 22 desde las 17h en el paseo central de la Avenida, a la altura del edificio metro, con el acto reivindicativo “Empaqueta tu coche”. La semana finalizará el día 24 con la Fiesta de la Bici que se celebrará en el pub La Rata de Torrent que se convertirá en punto de encuentro de los usuarios de la bici.


Colaboran Biciclub Torrent y el CET.



martes, 14 de septiembre de 2010

SOTERRANYA ORGANITZA UN VIDEOFORUM PER A CONCIENCIAR EN EL DÍA INTERNACIONAL DE LLUITA CONTRA L'ALZHEIMER


Amb Motiu de la celebració del Día Internacional de Lluita contra l'Alzheimer Col.lectiu Soterranya realitzarà un videoforum el pròxim 20 de setembre a les 20h al carrer Sedaví 11, baix de la ciutat de Torrent.


L'Alzheimer és una malaltia neurodegenerativa que es manifiesta com a deterioració cognitiva i transtorns conductuals que afecta a 35 milions de persones a tot el món.


Som moltes les línies d'investigació obertes a la recerca d'una cura definitiva però de moment l'afecte, el respecte i la compressió són les millors medicines per a lluitar contra aquesta terrible malatia.

martes, 7 de septiembre de 2010

SOTERRANYA REALITZA HOMENATGE A SALVADOR ALLENDE






Aquest mes de setembre Xile està d'aniversari, per un a part el passat dia 4 es va celebrar el quaranta aniversari de les eleccions que van elevar a la presidència del país austral a Salvador Allende i per una altra el trenta-set aniversari de la mort d'Allende. Mentre l'electe President pronunciava el seu discurs en les balconades de la Universitat de Xile, a Estats Units Richard Nixon ordenava a Henry Kissinger que prenguera les mesures que foren necessàries per tal de impedir que Allende arribara al govern. Mesures que van acabar amb el colp d'estat de l'11 de setembre de 1973 i van posar fi al somni democràtic d'un Xile més just, donant començament a una cruel dictadura que va practicar l'assassinat i desaparició de milers de persones com a política d'estat, i que no va dubtar a coordinar-se en la feina de d'extermini i repressió amb altres dictadures del con sud, en el que es va denominar l'Operació Còndor


Els anys passen i les paraules que Allende pronunciara en el seu últim discurs van resultar premonitories i mentre els participes del colp d'estat han sigut llançats al femer de la història, la figura d'Allende ressorgeix victoriosa i és exemple de dignitat i lliurament al poble que el va triar democràticament.

L'acte serà divendres que ve dia 10 de setembre a les 19 hores en la Casa de la Cultura de Torrent (C/Sagra).Per a la conferència comptaren amb la presència del que fóra assessor del Govern de Xile durant aquells dies, l'Eurodiputat i professor de la Universitat Politècnica, Vicent Garcés


Una bona oportunitat de fer un recorregut per la història de la mà d'aquells que la van viure en primer plànol.